Merino oblečenie pre celú rodinu. Doprava len 1,98€ na všetko.

Úvod Blog Máte doma detektíva? Zoberte ho vyriešiť skutočný prípad

Máte doma detektíva? Zoberte ho vyriešiť skutočný prípad

Uprostred prírodného parku Mürzer Oberland sa nachádza veľmi zaujímavý interaktívny chodník. Zatiaľ si nesie dve úžasné ocenenia – „najkreatívnejší chodník Rakúska“ a „ Tématický chodník roku 2014“ . Ide doslova o raj pre malých aj veľkých prírodných bádateľov. Máte doma malého detektíva? Zoberte ho vyriešiť skutočný prípad 😉 .

Dobrodružný chodník Roßlochklamm

Veľkolepé skaly v úvode pôsobia ako brána. Na prvý pohľad je lesík idylický a kľudný. No už po prvých metroch ako sa dostanete k prvej stanici pochopíte, že tento náučný chodník zďaleka nie je obyčajný. A ani nemôže byť!

Si dobrý detektív? Stal sa tu totiž vážny prípad. Našiel sa vyhasnutý život. Odhalíš pomocou indícií páchateľa? Toto sú otázky čo zaručene prebudia zvedavosť nie len u detektívov 🙂 .

Samozrejme môžete drobcom pomôcť a tí starší si zopakujú cudzí jazyk 😉 . V prvom rade je potrebné odhaliť identitu mŕtvoly. Následne vykonať pitvu – nebojte, žiadne ostré predmety vás tu nezaskočia 😉 .

Náučný chodník ponúka hádanky a úlohy v logických súvislostiach. Vo finále sa dopracujete k vyriešeniu celej záhady – Kto alebo čo umrelo? Bolo to spôsobené cudzím zavinením, bleskom alebo vekom? Nebudem vám prezrádzať 🙂 .

Motivačné zastávky hravým spôsobom znázorňujú prirodzený kolobeh života. Biologické súvislosti a prirodzené úmrtie. Všetko čím si musí prejsť každá živá bytosť.

Áno, práve starnutie a smrť sú pri deťoch častokrát veľkým tabu. No ak sa na vec pozrieme ako na bežnú súčasť života a pridáme trošku humoru, deti to pochopia s ľahkosťou 🙂 . Tak ako zvládli aj mini túru tiesňavou.

Navyše úžina Roßlochklamm ponúka aj silnú romantiku a pôsobivé zážitky. Roklinové lesy sú bohaté na flóru a naozaj čistý svieži vzduch. Keby sa dalo, zoberiem si do nádobky a prinesiem domov 😀 .

Veľmi sa teším, že sme s našimi deckami „zablúdili“ aj sem.

Prehľadný letáčik o rokline nájdete na parkovisku.
Mapa: https://mapy.cz/s/muvagevepu

Froggywear.sk